Ea maloloina.O le humidifier e tufatufaina atu le ausa i totonu o le potu malolo.Fa'atama'ita'i fa'amauina le ausa

tala fou

Logistics mo Pisinisi-Fa'auiga Fa'amanuiaga

Atonu e te le mafaufau ia Napoleon Bonaparte o se tagata faʻatau.Ae o lana faʻamatalaga e faapea "o se autau e savali i lona manava" - o lona uiga, o le tausia lelei o malosiaga e taua tele i le manuia i taua - na faʻalauiloaina mea faʻapitoa e avea o se vaega o le faʻatonuga a le militeri.

utaina

I aso nei, o le faaupuga "logistics" e faʻatatau i le faʻalagolagoina o felauaiga o sapalai ma oloa maeʻa.E tusa ai ma se suʻesuʻega a le Statista, na faʻaalu e pisinisi a Amerika le $ 1.63 miliona i luga o logistics i le 2019, faʻanofo oloa mai le amataga i le faʻaaogaina e ala i vaega eseese o fesoʻotaʻiga sapalai.E oʻo atu i le 2025, o le aofaʻi o le 5.95 trillion tone-maila o uta o le a faimalaga i le Iunaite Setete.

A aunoa ma logistics lelei, e le mafai e se pisinisi ona manumalo i le taua o tupe maua.
O le a le Logistics?
A'o fa'aogaina fa'aupuga "logistics" ma le "supply chain" i nisi taimi, logistics o se elemene o le aofa'i o sapalai filifili.

Logistics e faasino i le felauaiga o oloa mai le Point A i le Point B, lea e aofia ai galuega e lua: felauaiga ma fale teu oloa.O le aofa'iga o le sapalai o feso'ota'iga o pisinisi ma fa'alapotopotoga o lo'o galulue i se fa'asologa o faiga, e aofia ai fa'amaumauga, e gaosia ma tufatufa atu oloa.
O le a le Pulega o Logistics?
Logistics o le aoina o faʻagasologa o loʻo aʻafia i le felauaiga o oloa i totonu pe mai le faʻatau i le faʻatau.O pule o fa'atauga e va'aia ma pulea le tele o lavelave o lo'o a'afia ai i lena fa'agasologa;o le mea moni, o loʻo i ai le tele o tusipasi mo nei tagata tomai faapitoa.O le manuia e faalagolago i le gauai atu i le tele o auiliiliga: E tatau ona fuafuaina auala e faavae i luga o le talafeagai, siosiomaga faʻatonutonu ma aloese mai faʻalavelave e amata mai i le toe faaleleia o auala i taua ma tulaga leaga o le tau.E tatau ona va'ava'ai ma le toto'a le tu'uina atu o va'a ma filifiliga fa'apipi'i, fa'atasi ai ma tau e fua fa'atatau mai le mamafa i le toe fa'aaogaina.O tau fa'atumu atoa e mafai ona aofia ai mea i fafo atu o felauaiga, e pei o tau e mautinoa ai le fa'amalieina o tagata fa'atau ma le maua o faleteuoloa talafeagai.

Afai e taunuu mai se uta o oloa susu ua leaga ona ua faaletonu le pusaaisa, o le vaega lena o le logistics team.

O le mea e lelei ai, o lo'o fesoasoani le polokalama fa'akomepiuta i pisinisi e faia ai le auala sili ona lelei ma fa'ai'uga o felauaiga, e aofia ai tau, puipuia tupe teufaafaigaluega ma siaki le fegasoloa'i o oloa.O ia polokalama e masani ona mafai foi ona otometi faiga, e pei o le filifilia o tagata e auina atu e tusa ai ma le fesuiaiga o fua faatatau po o konekarate, lolomiina o igoa o felauaiga, otometi le ulufale atu i fefaʻatauaiga i totonu o le lisi ma luga o le paleni, okaina o pikiapu, faʻamauina o lisiti ma saini lisiti ma fesoasoani i le puleaina o suʻesuʻega ma isi. galuega tauave.

O fa'ata'ita'iga sili ona lelei e fa'atatau i le fa'atauga e fa'atatau i le natura o le pisinisi ma ana fa'ai'uga o oloa, ae o le fa'agasologa e faigata i taimi uma.

Le Matafaioi a le Fa'atauga
O le aano moni o se pisinisi o le faafesuia'i o oloa po'o tautua mo tupe po'o fefa'ataua'iga.Logistics o le auala lea e uia e na oloa ma auaunaga e faʻamaeʻa ai fefaʻatauaiga.O nisi taimi o oloa e feaveai tele, e pei o oloa mata i se fale gaosi oloa.Ma o nisi taimi o oloa e faʻanofoina e pei o tupe faʻaalu taʻitasi, tasi le tagata faʻatau i le taimi.

Po o le a lava le faʻamatalaga, logistics o le faʻataunuʻuina faaletino o se fefaʻatauaiga ma o le olaga lea o le pisinisi.A leai se feoaiga o oloa po o auaunaga, e leai ni feuiaiga—ma leai ni polofiti.


Taimi meli: Sep-11-2023